FRITTATA Z SZYNKĄ, SZPINAKIEM I MOZZARELLĄ

Dziś na śniadanie frittata z szynką, szpinakiem i mozzarellą. Bardzo smaczna, pożywna i prosta w wykonaniu. Polecamy!!!

Nasza była z przepisu http://www.kwestiasmaku.com/przepis/frittata-z-szynka-szpinakiem-i-feta, delikatnie go zmodyfikowałyśmy z racji tego, że nie mamy patelni z odpinaną rączką :)

Frittata z szynką i szpinakiem


Składniki (porcja dla 2 os.):
4 jajka
1 łyżka posiekanego szczypiorku
60 g szynki
100 g szpinaku
1 ząbek czosnku
20 g masła
20 g tartej mozzarelli

Jajka roztrzepać w misce, dodać pokrojoną w kosteczkę szynkę i czosnek, doprawić solą i pieprzem. Szpinak umyć, osuszyć. Na patelni delikatnie podsmażyć na maśle starty czosnek, dodać szpinak i mieszając smażyć przez ok. 2 minuty, aż szpinak zwiędnie. Dodać do masy jajecznej i wymieszać. Całość przelać do keksówki i posypać mozzarellą. Wstawić do nagrzanego do 180 st. C (góra dół) piekarnika i piec przez ok. 15 min, aż ser zacznie się delikatnie rumienić, a jajo będzie ścięte. Smacznego :)

Komentarze